Sunday, 13 December 2015

Harga termurah...

NURSING PILLOW
Sizenya dibuat berbeza:
kalau untuk baby tidur; bukaan mulut U tu kecil sikit supaya dapat mengepit badan sikecil, jadi dia terasa seperti didakap.
kalau untuk ibu menyusu; besar/ lebarlah sikit agar dapat meletak baby dengan selesa.
kalau untuk ibu mengandung guna semasa tidur bagi mengurangkan sakit belakang dan pinggang, akan lebih besar bukaan U nya seakan C.
- untuk ibu mengandung, anda boleh baring dengan selesa di atas Nursing Pillow ini & dapat mengelakkan / mengurangkan sakit belakang, lenguh belikat & mendapat sokongan bahu.
- untuk ibu bersalin secara pembedahan, sesuai sewaktu meriba/menyusu, tidak perlu membongkok serta baby tidak menendang ke tempat jahitan.
- size standard Nursing Pillow Kekabu dengan grib pinggang yang selesa.
- selitkan di pinggang anda, dan letakkan bayi di atas nursing pillow & anda boleh mula breastfeed baby dengan selesa tanpa sakit belakang.
- letakkan bayi untuk acara santai atau menyusu botol.
- tidurkan bayi dengan selesa & bayi terasa seperti dipeluk.
- boleh request size lain juga.
- juga sesuai untuk orang dewasa lain, tidur berbaring menonton tv...fungsi seakan yang di letak di tempat penyandar seat-kereta tu.
KAIN SEBELAH BAWAH DARI COTTON & BAHAGIAN ATAS DARI COTTON FLUNNEL (untuk bayi)
KAIN COTTON BERCORAK (untuk dewasa/bersantai)
Boleh juga request untuk isian fibre atau polisterin.
Boleh request besar @ lebar; sebab biasanya jika untuk ibu mengandung/bersalin/breastfeed: bantal yang lebih besar dan lebar.
Jika untuk anak/baby tidur & bersantai: bantal yang sedikit kecil/kurus di tengah tapi lebar di tepi sangat sesuai.
Harga yang size biasa murah sedikit dari size besar kerana isian kekabu lebih banyak.






Saturday, 12 December 2015

Alhamdulillah...

SET TILAM BAYI

- size tilam & bantal2 agak besar supaya boleh digunakan sehingga bayi berusia 2 tahun
- kekabu asli, kain cotton
- 1 tilam size baby cot
2 bantal tidur kecil
1 bantal tidur kanak2
2 batal panjang ( 1 hujung leper agar tidak tergolek, manakala 1 hujung lagi bulat untuk mengambil aura bantal dakap/peluk biasa)
(+ semuanya BERSARUNG)
- 1 selimut / blanket
foc bantal karipap

Sarung tidak crowded/banyak diletakkan renda/ropol & sambungan seams; yg mana kepala-badan baby menjadi tidak selesa serta sakit.
Tidak menggunakan zip; dibimbangi cepat rosak dan mengganggu/memendekkan usia penggunaan.




Wednesday, 25 November 2015

pilihan kain cotton

Assalam.
Oleh kerana dh tak berdaya melihat percaperci sakibaki reja2 kain yg memenuhi bakul2 dan kotak2 di rumah ni,...jd sy ingat nk luakkan sikit walau hati berat nk lepaskan..Bukan corak cantik pun tp sayangnya mmg seronok menyimpan..
Ni nk lelong2 mungkin lebih bermenafaat untuk mereka yg rajin berkraf.








Kain bersaiz 4xkertasA4; 

(akan ada yg 12"x32"/ 8"x48"/ 2(8"x24")/ 2(12"x16"))
RM20 untuk 5 keping sekali pos.
pm @ mesej terus, ya; bimbang terlepas pandang pulak.

PAKEJ JIMAT

Pakej Jimat Lengkap asas

Hanya RM50 termasuk pos

 Harga mampu beli buat menyambut ketibaan sicomel


KERANA SETIAP BAYI ADALAH ANUGERAH ALLAH YANG MESTI DIRAIKAN






2helai BEDUNG: 35"x35" / 89cm x 89cm

1 kain flannel
1 kain cotton
1helai SELIMUT: 40"x42" / 102cm x 107cm
4helai BARUT: 5.5"x20" /14cm x 51cm
2 bertali
2 gam velcro








kain remnant/ perca

Assalam.
Oleh kerana mM dah tak berdaya melihat percaperci sakibaki reja2 kain yg memenuhi bakul2 dan kotak2 di rumah ni,...jd mM ingat nak luakkan sikit walau hati berat nak lepaskan..Bukanlah corak cantik pun tapi sayangnya memang seronok menyimpan..
Ni nak lelong2; mungkin lebih bermenafaat untuk mereka yang rajin berkraf.
Kain bersaiz 4xkertasA4; 
(akan ada yang 12"x32"/ 8"x48"/ 2(8"x24")/ 2(12"x16"))
RM20 untuk 5 keping sekali pos.
pm terus ke facebook mM, ya; bimbang terlepas pandang pulak.





Tuesday, 10 November 2015

Tuesday, 6 October 2015

Monday, 18 May 2015

http://1.bp.blogspot.com/-nFu81DKT2K8/UhntcOv1qLI/AAAAAAAAKHA/ShGiOwQXIVg/s1600/facebook-top-img.png